MENU SLUIT

The Launch

Luxor Live lanceert heeft een nieuw talententraject onder de naam The Launch gelanceerd! The Launch is een op maat gemaakt groeiproces om muzikaal talent uit regio Arnhem klaar te stomen voor de volgende stap. De eerste act die deelneemt aan het traject is indiepopduo Mila & Mira. Zij werken een half jaar onder begeleiding van het team van Luxor Live en andere muziekprofessionals aan hun netwerk, opnames en een show in de Arnhemse poptempel.

update ma 09-09-2024

De afgelopen weken hebben Mila &  Mira hard gewerkt om de eerste reuzenstappen te zetten voor The Launch. Ze hebben een intensieve branding sessie gehad met music marketeer Melanie Esther en als klap op de vuurpijl mochten ze de studio in met niemand minder dan Someone (foto; midden) voor de opnames van de single die in februari uit gaat komen. Wij waren erbij en kunnen alvast verklappen dat dit een absolute banger gaat worden!

The Launch

The Launch geeft een kickstart aan muzikaal talent. Maar hoe het traject er precies uit zal zien, verschilt per artiest. Samen met de artiest kiezen we op welke vlakken er zal worden geïnvesteerd. Aandacht gaat naar  aspecten als marketing, live performance, planning en strategie of productie/techniek. Per aandachtpunt kijken we of de gevraagde expertise aanwezig is in het team van Luxor Live of dat er externe professionals worden ingehuurd voor coaching, workshops of diensten. Ook zal er sowieso beeldmateriaal worden gemaakt en een single worden opgenomen met een passende producer!

Om direct te kunnen starten met The Launch heeft Luxor Live de eerste deelnemer aan het traject zelf voorgedragen. Vanaf 2025 zal The Launch een traject van twaalf maanden worden – van januari tot januari – waarbij de werving en selectie zal plaatsvinden via muziekplatform Sonar.

In 2024 zal er één act worden begeleid bij The Launch. Dit nieuwe traject is gestart in juli 2024 en duurt ongeveer tot het einde van het jaar. In februari sluit de eerste act het traject af met een releaseshow in de bovenzaal van Luxor Live, waar de vruchten van de samenwerking zullen worden gepresenteerd. De verwachting is dat een act hiermee een laatste zet krijgt richting de landelijke muziekindustrie, waar ze alle opgedane kennis, skills en opnames volledig kan benutten.

Op deze pagina vindt je alles, en vooral het laatste nieuws over het traject.